De ORIGENE-behandeling bij aanhoudende rugklachten

Gemiddeld krijgt acht procent van de Westerse bevolking elk jaar last van rugklachten. Dat is het halve Erve Asito stadion vol! Als je aanhoudende pijn aan je onderrug hebt, hebben we mogelijk dé oplossing: de OriGENE-behandeling. Elise Ibbenhorst en Amber ten Hartog zijn twee gecertificeerde fysiotherapeuten die deze revolutionaire behandeling toepassen.

“OriGENE is onderdeel van een persoonlijk behandelplan,” zegt Elise. Het kan toegepast worden bij mensen met rugklachten zonder duidelijke medisch anatomische oorzaak, de zogenoemde a-specifieke lage rugklachten. De OriGENE-methode verlicht symptomen en onderscheidt zich door de focus op de oorzaken van rugpijn.”

Pijn: de parkeersensor van ons lichaam
Urenlang zitten achter een bureau, gefocust op een scherm, is de kern van ons moderne bestaan. Dat doet onze rug geen goed, want die is flink lui geworden. Er is zelf een kans dat 70 procent van de Nederlanders op een dag te maken krijgt met rugklachten. Aan de slag dus! Daarom staat flexibiliteit centraal bij de OriGENE-behandelingen.

De OriGENE-behandelingen zijn geen tijdrovend proces. Een gemiddeld behandeltraject heeft vijf tot tien afspraken. Met sessies van maximaal 30 minuten richt het zich op het isoleren van rugspieren en je core stability versterken. Elise benadrukt het belang van pijn als waarschuwingssignaal voor problemen: “Net als de parkeersensor in een auto.”

Laat pijn je niet meer tegenhouden
Mensen zijn bang voor pijn en laten daardoor veel dingen waaruit ze plezier halen, zoals fietsen of tuinieren. Er is meer arbeidsverzuim door rugpijn en reguliere huishoudelijke taken als stofzuigen lukken niet. “Door aan sterkere rugspieren te werken, wordt de pijn minder en kun je uiteindelijk pijnvrij door het leven gaan”, legt Elise uit.

OriGENE therapie Almelo
Amber gebruikt de OriGENE-behandelstoel bij een patiënt met lage rugpijn.

 

Behandeling op maat
Amber: “De OriGENE-behandeling kan parallel lopen met andere therapieën. We stemmen dit af met de andere therapeut en als het nodig is, stop je tijdelijk met de andere behandeling. Hier streven we altijd naar een behandeling op maat.”

Hoewel OriGENE al langer dan tien jaar bestaat, blijft het bij sommigen nog onbekend. “Zelfs sommige fysiotherapeuten kennen deze behandelinterventie niet”, erkent Elise. “Misschien komt het doordat er maar een paar plekken in de regio zijn waar je deze behandeling kunt krijgen, waaronder Fysio Almelo. Bel je vandaag met klachten, dan kun je volgende week al terecht.”

Wil je weten wat Elise of Amber voor jou of je naaste kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Dit artikel is gepubliceerd op Indebuurt.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.