Heeft u last van chronische rugklachten en inmiddels alles al geprobeerd? Dankzij de OriGENE-behandeling worden jaarlijks vele duizenden patiënten van hun rugklachten verlost. Ook patiënten die uitbehandeld heten te zijn!

Klachten
Onze toenemende ‘bewegingsarmoede’ zorgt voor achteruitgang van onze spieren. Rust en inactiviteit is in dit geval een grote boosdoener. Vooral de strekspieren in de onderrug komen zo tekort aan kracht. Dit veroorzaakt op den duur klachten. Door een combinatie van kracht- en coördinatietraining worden ‘slapende’ spieren weer geactiveerd. Onbruikbaar geraakte spieren worden sterker zodat u zich weer pijnvrij kunt bewegen.

Werkwijze
Centraal bij de therapie staat het behandeltoestel dat hiervoor speciaal werd ontwikkeld door Frank Bertina. Het behandeltoestel lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Tijdens de behandeling wordt het onderlichaam op het toestel gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind.

Iedere behandeling is goed gedoseerd maatwerk en wordt dus aangepast op uw mogelijkheden en beperkingen. Bovendien is de belasting tijdens de behandeling op een aantal manieren aan te passen door de fysiotherapeut. Onze therapeuten zijn hier speciaal voor opgeleid en zijn gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar.

Meld u aan voor een intake om te kijken of de OriGENE rugtherapie ook voor u geschikt is.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.