OriGENE rugbehandeling | Fysio Almelo

Heeft u last van chronische rugklachten en inmiddels alles al geprobeerd? Dankzij de OriGENE-behandeling worden jaarlijks vele duizenden patiënten van hun rugklachten verlost. Ook patiënten die uitbehandeld heten te zijn!

Rugklachten
Onze toenemende ‘bewegingsarmoede’ zorgt voor achteruitgang van onze spieren. Rust en inactiviteit is in dit geval een grote boosdoener. Vooral de strekspieren in de onderrug komen zo tekort aan kracht. Dit veroorzaakt op den duur klachten. Door een combinatie van kracht- en coördinatietraining worden ‘slapende’ spieren weer geactiveerd. Onbruikbaar geraakte spieren worden sterker zodat u zich weer pijnvrij kunt bewegen.

De OriGENE methode
Centraal bij de therapie staat het OriGENE behandeltoestel. Dit toestel werd ontwikkeld door Frank Bertina specifiek ontwikkeld om effectief de oorzaak van rugklachten te behandelen. Het behandeltoestel lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat zeker niet! Uw fysiotherapeut stelt het behandeltoestel in naar gelang uw specifieke situatie en klacht. Maatwerk dus! Hierbij wordt het onderlichaam op het toestel gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind.

OriGENE therapie is gericht op de oorzaken van de rugpijn en niet op de symptomen. De methode helpt de functie van uw rug te verbeteren en pijn en beperkingen te verminderen. De behandeling wordt 1 op 1 uitgevoerd door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten en is maatwerk, dus volledig afgestemd op uw klachten, beperkingen en mogelijkheden. En dat maakt de OriGENE methode anders dan al het andere.

OriGENE rugbehandeling

De OriGENE behandeling
De behandeling vindt 1x per week plaats en duurt ongeveer 15 minuten per behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische rugklachten is het uitgangspunt 8 a 10 behandelingen. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er wordt door ruim 300 gecertificeerde manueel- en fysiotherapeuten met deze methode gewerkt op ruim 100 locaties door heel Nederland en Duitsland.

De voordelen van de OriGENE therapie:
De OriGENE behandeling is vaak heel succesvol en biedt in het kort de volgende voordelen:
- een grote verbetering in functie van uw rug m.b.t. kracht en uithoudingsvermogen
- een snel merkbaar positief resultaat
- een snelle afname van pijn en beperking in uw rug
- een vlotte terugkeer in het arbeidsproces
- een blijvende verbetering van kwaliteit van leven

Voor wie is de OriGENE rugbehandeling geschikt?
OriGENE-rugtherapie is geschikt voor mensen met rugklachten. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld na een doorgemaakte hernia, acute spit of wanneer u door uw rug bent gegaan. Ook chronische rugklachten kunnen effectief met OriGENE worden behandeld.

Voor wie is OriGENE rugbehandeling niet geschikt?
De OriGENE-rugbehandeling is niet bedoeld voor mensen met rugklachten door specifieke rugafwijkingen, ernstige vernauwingen, bepaalde reumatische aandoeningen, een fractuur, sommige ernstige groeistoornissen, gevolgen van ernstige botontkalking, uitzaaiingen in wervels van kanker of elders in het lichaam.
google-site-verification: google1c227539621cdf74.html

Fysio Almelo | OriGENE therapie

Wilt u meer informatie over deze behandelmethode, meldt u dan aan voor een intake om te kijken of de OriGENE rugtherapie ook voor u geschikt is.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.