Welkom bij Floor® Bevallingsvoorbereiding. We weten hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn op je bevalling. Maar wat betekent het nu eigenlijk om goed voorbereid te zijn en hoe geven wij invulling aan die voorbereiding?

Vertrouwen
Goed voorbereid zijn betekent dat we hopen dat je na onze voorbereiding vertrouwen hebt in jezelf, je lichaam, je baby, je bevallingspartner en de zorgverleners om je heen, zoals verloskundigen en gynaecologen. Goed voorbereid zijn betekent ook dat je eerlijke informatie hebt gekregen over wat een bevalling kan inhouden en wat je kunt verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de duur van de bevalling, de mogelijke pijn en de keuzes die je hebt. Of je nu thuis wilt bevallen, in het ziekenhuis met één of twee partners erbij, of zelfs in een bad wilt bevallen, wij bieden informatie en ondersteuning.

"Dit is wat ik me had voorgesteld en waarop ik me heb voorbereid. Ik voel me goed, ik ben gehoord en ik kon mijn wensen kenbaar maken."

Do's en don'ts
Bij de Floor® Bevallingsvoorbereiding krijg je uitgebreide informatie over het bevallingsproces zelf, inclusief de verschillende fases en do's en don'ts. We willen je voorbereiden op mogelijke valkuilen door je te voorzien van informatie en samen met jou oefeningen te doen, zoals ademhalingstechnieken en houdingsadviezen. We willen je ook laten kennismaken met een bepaalde mindset, waarbij je de bevalling kunt zien als een soort sportprestatie. Door je te concentreren op dat ene doel en een ondersteunend team om je heen te creëren, kun je de bevalling op een andere manier benaderen.

Onze bevallingsvoorbereiding bestaat uit het verstrekken van informatie en het aanleren van technieken, zoals houdingsadviezen, ademhalingstechnieken, massage en meer. Dit alles helpt je door de bevalling heen te komen met een goed gevoel. Dit betekent niet per se dat de bevalling gemakkelijk zal zijn, maar wel dat je er met een positieve ervaring uitkomt en kunt zeggen: "Dit is wat ik me had voorgesteld en waarop ik me heb voorbereid. Ik voel me goed, ik ben gehoord en ik kon mijn wensen kenbaar maken."

Starten met de bevallingsvoorbereiding
De mooiste periode om de bevallingsvoorbereiding te volgen is tussen de 28e en 34e week van je zwangerschap. Deelname aan Floor® Bevallingsvoorbereiding kan ook als je niet de fysieke trainingen volgt. Wil je liever niet in een groep? Of passen de tijden je niet? Neem dan hier contact op voor de overige mogelijkheden.

Kijk hier voor onze actuele tarieven, de kosten worden door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed als 'zwangerschapscursus'.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.