Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Een algemeen fysiotherapeut is allround opgeleid om bewegings- en houding gerelateerde klachten te beoordelen en te behandelen.

Klachten
Patiënten met bijvoorbeeld klachten als pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten, stijfheid van gewrichten kunnen door middel van verschillende interventiemethoden geholpen worden. Maar ook bij klachten als evenwichtsstoornissen, krachtsvermindering en vermoeidheid kan een fysiotherapeut helpen om de beweeglijkheid te verbeteren, kracht en stabiliteit op te bouwen en pijn te verminderen.

Werkwijze
De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt samen met de patiënt een behandelplan op. Het is belangrijk dat de patiënt zelf mede-verantwoordelijk is voor zijn eigen herstelproces. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Alle werkzame fysiotherapeuten bij Fysio Almelo zijn tenminste algemeen fysiotherapeut. Dit betekent dat zij de 4-jarige HBO opleiding fysiotherapie hebben afgerond. Zij staan allen ingeschreven in een kwaliteitsregister (CKR / Keurmerk) en zijn BIG-geregistreerd.

Vrijwel al onze therapeuten zijn naast algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in specifieke aandachtsgebieden, bepaalde klachten en/of behandelingen.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.