Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een bijzondere vorm van therapie die mensen helpt beter om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens. In plaats van die negatieve gedachten weg te duwen, leert ACT mensen ze te accepteren. Bij Fysio Almelo hebben we een ervaren therapeut die gespecialiseerd is in ACT en u kan begeleiden naar een staat van emotioneel welzijn.

In ACT therapie leert u simpele technieken om te begrijpen wat u denkt en voelt zonder er te veel door te worden meegesleept. U ontdekt ook wat echt belangrijk voor u is en hoe u doelen kunt stellen die daarmee passen. Door verschillende oefeningen en voorbeelden wordt u gestimuleerd om dingen te doen die in lijn zijn met wat u belangrijk vindt, zelfs als dat soms lastig of eng lijkt.

ACT is effectief bij een scala aan psychische klachten, waaronder angststoornissen, depressie, stress, verslavingen, en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het helpt ook bij het omgaan met chronische pijn en andere lichamelijke klachten die vaak gepaard gaan met psychische stress.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.