Energy Control® is een wetenschappelijk onderbouwde methode om zeer gericht te trainen om een verstoord energieniveau te normaliseren. Door middel van het gebruik van speciale meetapparatuur en software kan de conditie en persoonlijke herstelmogelijkheden nauwkeurig worden bepaald.

Klachten
Energy Control® is een speciaal trainingsprogramma voor de behandeling van mensen met langdurige ernstige vermoeidheid door bijvoorbeeld een burn-out, COPD, diabetes type 2 of hartklachten. Wanneer er vanwege diverse oorzaken sprake is van aanhoudende vermoeidheid is het mogelijk om door middel van een aangepast trainings- en therapieprogramma het energieniveau te herstellen.

De Energy Control® methode kan effectief zijn bij de onderstaande doelgroepen:
- ernstige vermoeidheid bijvoorbeeld tgv. ME, CVS, fibromyalgie en burn-out
- long COVID
- herstel na kanker
- hartklachten
- diabetes type 2
- COPD
- obesitas
- sportbegeleiding
- re-integratie

De Energy Control® metingen en trainingen zijn bovendien uitermate geschikt voor:
- prestatiegerichte sporters, die een optimaal trainingseffect nastreven
- prestatiegerichte sporters bij wie de prestaties stagneren
- mensen met overgewicht die effectief vet willen verbranden
- mensen die zich fit willen voelen

Werkwijze
De meting bestaat uit 2 componenten, een rustmeting en een inspanningstest:
1. De rustmeting is een ademanalyse die o.a. de ademfrequentie en hartslagvariabiliteit (HRV) in rust laat zien. Het adempatroon en de hartslagwaarden worden gemeten en middels een grafiek wordt de mate van rust of onrust in het lichaam zichtbaar gemaakt. De rustmeting is de basis om te komen tot een structurele verbetering van conditie, herstel, normaliseren van het stressniveau en zelfs het bereiken van het ideale gewicht.

2. De inspanningstest geeft inzicht in persoonlijke trainingszones, die gebaseerd zijn op het zogenaamde omslagpunt dat tijdens de test wordt bepaald. Hiermee kan gericht, dus efficiënt en meer gestructureerd worden getraind en gerust!

Op basis van de analyse van de rustmeting en de inspanningstest wordt een persoonlijk rapport samengesteld en besproken.

In het rapport staat vermeld:
- een volledig overzicht van de gemeten waarden
- uitslagen van de rustmeting/ HRV-test
- overzicht van de inspanningstest met bijbehorende grafieken
- overzicht van de inspanningszones en het omslagpunt
- belangrijke tips en aanbevelingen bij de trainingen

Ook kan een vervolg op de testen en analyse ademtherapie zijn, hierin wordt het adempatroon beoordeeld en worden gerichte tips en adviezen gegeven om met behulp van ademhalingsoefeningen dit zelf te kunnen trainen.

Door middel van Energy Control® is gerichte training mogelijk met als effect een beter herstel, balans en stimulatie van uw energiehuishouding. Bewegen helpt, maar een goede ademhaling en het nemen van voldoende rust is minstens zo belangrijk.

De Energy Control® methode onderscheidt zich door het toepassen van een meting van de energieopname in rust en bij inspanning volgens de methode ontwikkeld door Stans van der Poel. Deze meting bepaalt het omslagpunt bij lichamelijke inspanning, waardoor het mogelijk is om voor iedereen een zeer nauwkeurig individueel toegesneden trainingsprogramma op te stellen. Naast de verbetering van de conditie is er ruime aandacht voor ademhalingsoefeningen en ontspanning.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.