Een gezonde leefstijl houdt in dat u voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet en voldoende ontspanning neemt. Bovendien is het bij een gezonde leefstijl belangrijk dat u alcohol met mate drinkt, niet rookt en stress zo veel mogelijk vermijdt.

Gedragsverandering
95% van ons gedrag komt voort uit onbewuste keuzes. Keuzes waar niet over nagedacht wordt, maar die op de automatische piloot genomen worden. Dit gebeurt in een wereld met steeds meer ongezonde verleidingen. We moeten dus voor elkaar krijgen dat die onbewuste keuzes, de beste en gezonde keuzes worden. Dat klinkt simpel, maar in de praktijk blijkt dit vaak enorm lastig. Gedragsverandering is niet zomaar gerealiseerd en daarom is goede hulp hierbij onmisbaar.

Leefstijlcoach
Een leefstijlcoach ondersteunt mensen om in hun dagelijks leven zelf betere keuzes te maken. Deze zijn gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Het belangrijkste kenmerk van een leefstijlcoach, is dat de aanpak coachen als grondslag heeft. Dat wil zeggen dat de leefstijlcoach u begeleidt bij het maken van uw eigen keuzes en deze keuzes niet oplegt. Stap voor stap wordt er gewerkt aan een blijvende gedragsverandering, zodat de gezonde keuzes uiteindelijk onbewust gemaakt worden. Met een duurzaam gezond leven als resultaat.

Zorgverzekering
Wij hebben met diverse zorgverzekeraars een contract voor de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Vergoeding van dit CooL-programma vindt plaats vanuit de basiszorgverzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen, mailen of loopt u even binnen op één van onze locaties.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.