Echografie ondersteunt onze fysiotherapeuten in het stellen van een diagnose en het vaststellen van een effectieve behandeling.

Een echo geeft goed inzicht in de conditie van pezen, spieren en gewrichten en het omliggende weefsel. Het grootste voordeel van deze vorm van aanvullende diagnostiek is dat de fysiotherapeut ziet wat een spier of gewricht tijdens beweging doet. Eventuele afwijkingen in het bewegingspatroon of de te onderzoeken structuren kunnen op deze wijze goed worden vastgesteld. Hierdoor zijn wij nog beter in staat zijn het juiste behandelplan te maken en de beste behandeloptie toe te passen om zo doeltreffend mogelijk te kunnen werken aan herstel.

Werkwijze
Echografisch onderzoek is altijd een aanvullende vorm van diagnostiek, iedere patiënt krijgt eerst een intakegesprek gevolgd door een functioneel onderzoek om de aard is van je klacht en de bewegingsvrijheid vast te stellen. Naar aanleiding van de bevindingen kan de fysiotherapeut ervoor kiezen om echografie inzetten om nog aanvullend inzicht te krijgen.

Echografie kan aanvullende informatie bieden bij:
- het vermoeden van verkalking in pees of spier
- mogelijk bandletsel in gewrichten zoals schouder, elleboog, pols/hand, knie, enkel
- hielspoor/peesplaatontstekingen (fasciitis plantaris)
- achillespeesblessures of -ontstekingen
- schouderklachten
- golf- of tenniselleboog

Klachten
Zowel acute als langdurige klachten (langer dan 6 weken) aan pezen, spieren en gewrichten kunnen via echografie nader worden onderzocht.

Echografie is onderdeel van een fysiotherapiebehandeling en wordt dus vergoed indien er een aanvullende zorgverzekering aanwezig is. Er is geen verwijzing vanuit de huisarts noodzakelijk.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.