Wanneer er geen sprake is van een fysiotherapeutische behandelindicatie, maar u wel graag actief wilt zijn onder deskundige begeleiding in warm water, kunt u ook bij ons deelnemen aan Hydrofit een vorm van medisch fitness in het water.

Werkwijze
Het grote voordeel van bewegen in het water is het wegnemen van het effect van de zwaartekracht. Door de opwaartse druk is bewegen in het water veel makkelijker dan bewegen buiten het water. Toch zorgt het water wel voor een geringe weerstand waardoor kracht en conditie wel kunnen worden opgebouwd, dit maakt dat het mogelijk is om met hydrotherapie mobiliteit, kracht en stabiliteit te trainen zonder dat dit grote impact heeft op de gewrichten. Daarnaast maakt de temperatuur van het water (30-32 graden) dat de bloedvaten verwijden waardoor herstel van de belaste spieren sneller plaats kan vinden.

Het doel van de hydrofit is optimalisatie van uw conditie en gezondheid waardoor u in het dagelijks leven zo goed en zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren.

Positieve effecten van hydrofit zijn:
- Vermindering van pijn
- Vermindering van stijfheid
- Verbetering van welzijn
- Vergroten van gewrichtsmobiliteit
- Vergroten van spierkracht
- Vergroten van uithoudingsvermogen
- Verbeteren van de dagelijks handelingen

Hydrofit wordt gegeven op dinsdag- en donderdagochtend in zwembad Het Sportpark in Almelo door een van onze fysiotherapeuten. Kijk hier voor onze actuele tarieven.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.