Een craniofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut, maar in principe kan de CRAFTA-therapeut mogelijk uitkomst bieden bij klachten en functiestoornissen van hoofd, schedel, nek, kaak en aangezichtsgebied.

Klachten
De behandeling is erop gericht gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel (de kauwspieren, het kaakgewricht en het gebit) te verhelpen of zoveel mogelijk te beperken.

Craniofaciale therapie kan zinvol zijn bij:
- hoofdpijnklachten (bijvoorbeeld migraine of spanningshoofdpijn)
- kaakklachten
- klemmen van de kaak en/of tandenknarsen
- pijn in het gezicht, de kaak of het hoofd
- aangezichtsverlamming
- duizeligheid
- nek- en schouderklachten
- klachten in het hoofd- en halsgebied die te maken hebben met spanning
- gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker of reuma die zich uiten in het hoofd- en halsgebied

Werkwijze
Onze gespecialiseerde fysiotherapeut brengt de hulpvraag in kaart en voert een onderzoek uit gericht op de kaak, schedel, nek en de zenuwen in het gezicht en stelt vervolgens samen met de patiënt een behandelplan op.

De craniofaciale behandeling bestaat uit speciale technieken welke worden uitgevoerd op het hoofd, het aangezicht of de nek. Het toepassingen van deze technieken doen weinig tot geen pijn. Tevens krijgt worden oefeningen voor thuis meegegeven.

Indien noodzakelijk zal de CRAFTA-therapeut overleggen met specialisten op dit gebied zoals uw tandarts, orthodontist, logopedist of huisarts.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.