header fysiotherapie almelo

     

Nordic Walking

Nordic Walking bij Fysiotherapie AlmeloNordic Walking in het bos, op de heide, alleen, met zijn tweeën of met een hele groep/ Er zijn steeds meer mensen die aan Nordic Walking doen. Deze uit Scandinavië afkomstige manier van bewegen is echt dé hit van deze tijd. Logisch eigenlijk, want het is een gezellige manier van bewegen die bovendien voor bijna iedereen geschikt is.

Nordic Walkers zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse wandelpaden. Ondanks het feit dat de sport nog vrij jong is, is Nordic Walking de snelst groeiende buitensport in Nederland. Bij deze manier van wandelen gebruikt u bijna uw gehele spierstelsel; niet alleen uw beenspieren maar ook spieren in uw romp en in uw armen. Tevens worden door het gebruik van stokken uw gewrichten minder belast. Voor de juiste techniek en beweging is het raadzaam om een cursus te volgen.

Nordic Walking biedt iedereen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om in de buitenlucht aan zijn conditie en lichamelijke gesteldheid te werken. Door het lopen met de speciaal ontwikkelde poles (stokken), worden de gewrichten ontlast, treedt er in nek-schouderregio ontspanning op en wordt de wervelkolom ondersteund.

Bij lichamelijke klachten aan de wervelkolom, gewrichten van heup, knie en enkel is Nordic Walking ideaal. Door de extra steun die de poles tijdens het wandelen geven, is er een grotere stabiliteit waardoor overbelastingsklachten niet of minder snel optreden. Bij het behandelen van bekkeninstabiliteit, whiplash, fibromyalgie, RSI en chronische rugklachten is in de praktijk gebleken dat Nordic Walking een uitkomst biedt.
Verder biedt Nordic Walking ook hartpatiënten, mensen met overgewicht, diabetes, COPD (astma, bronchitis e.d.) een unieke mogelijkheid om hun conditie te verbeteren.

Tevens is Nordic Walking een total body workout. Bij een goed uitgevoerde techniek zullen de deelnemers alle voordelen van deze sport aan den lijve ondervinden. De hartslag is gemiddeld 5-17 slagen hoger en het energiegebruik kan tot 46% toenemen. Deze gegevens maken dat het uithoudingsvermogen, al direct vanaf de eerste training, optimaal getraind wordt. Nordic Walking kan je alleen doen, maar trainen in een groep is motiverend en gezellig.

De mogelijkheden binnen onze praktijk:

  • Beginnerscursus Nordic Walking
  • Groepstraining
  • Outdoortraining

De Nordic Walking activiteit zal beginnen met een cursus om de juiste techniek aan te leren. Wanneer de techniek juist uitvoerbaar is zal er gestart worden met het lopen van wandelroutes. De activiteiten zullen plaatsvinden onder Fysiotherapeutische begeleiding. De groepen zullen bestaan uit 10-12 personen en de trainingen zullen een uur in beslag nemen.

Er is mogelijkheid tot het lenen van stokken en eventuele aanschaf.