Sportief wandelen

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Een algemeen fysiotherapeut is allround opgeleid om bewegings- en houding gerelateerde klachten te beoordelen en te behandelen.

Patiënten met klachten als pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten, stijfheid van gewrichten, evenwichtsstoornissen, krachtsvermindering en vermoeidheidsklachten, kunnen door middel van verschillende interventiemethoden geholpen worden om de beweeglijkheid te verbeteren, kracht en stabiliteit op te bouwen en pijn te verminderen.

De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt samen met de patiënt een behandelplan op. Het is belangrijk dat de patiënt zelf mede-verantwoordelijk is voor zijn eigen herstelproces. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Alle werkzame fysiotherapeuten bij Fysio Almelo zijn tenminste algemeen fysiotherapeut. Dit betekent dat zij de 4-jarige HBO opleiding fysiotherapie hebben afgerond. Zij staan allen ingeschreven in een kwaliteitsregister (CKR / Keurmerk) en zijn BIG-geregistreerd.

Afspraak maken?

Heeft u klachten aan het bewegingsapparaat en wilt u een afspraak maken om te kijken wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.