Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die is gericht op de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren en zenuwen. Deze vorm van therapie maakt gebruik van verschillende technieken, waaronder manipulaties, mobilisaties en massages, om de functie van het bewegingsapparaat te verbeteren en pijn te verminderen.

Klachten

Manuele therapie is een zeer effectieve behandelmethode voor verschillende soorten klachten, zoals nek- en rugpijn, hoofdpijn, schouderklachten en hernia. Het is een behandelmethode die zich richt op het herstellen van de normale bewegingsvrijheid van de gewrichten en spieren. Hierbij worden specifieke technieken gebruikt, zoals manipulaties, mobilisaties en massages.

Werkwijze

Manipulaties zijn snelle bewegingen die vaak gepaard gaan met een krakend geluid. Deze techniek wordt vooral toegepast bij gewrichten die niet goed kunnen bewegen en kan soms gepaard gaan met lichte pijn. Mobilisaties zijn langzame, gecontroleerde bewegingen die worden toegepast bij gewrichten die gevoelig zijn voor pijn. Hierbij wordt de bewegingsuitslag van het gewricht vergroot zonder dat er krakende geluiden ontstaan. Massages worden gebruikt om de spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.

Manueel therapeut

Manuele therapie wordt toegepast door onze ervaren manueel fysiotherapeuten. Zij hebben zich middels de opleiding tot manueel therapeut gespecialiseerd in deze behandelmethode. Hierdoor zijn zij in staat om klachten op een effectieve en veilige manier te behandelen. De manueel therapeut wordt ook vaak ingezet bij complexe klachten.

Manuele therapie is dus een effectieve behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Het kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de bewegingsvrijheid van gewrichten en spieren. Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak gerust even contact met ons op.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.