Aandoeningen aan de longen en luchtwegen, zoals COPD en astma komen veel voor. Vaak hebben deze grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en de wijze waarop u uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. Met hulp van onze fysio- en ergotherapeuten kunnen we er samen met u voor zorgen dat het beter gaat. U ervaart meer kwaliteit van leven.

Werkwijze
De fysiotherapeutische behandeling is er vooral op gericht op het op peil te brengen van conditie en spierkracht , deze te behouden of zelfs te verbeteren. Dit doen wij door samen met u verschillende ademtechnieken en het ademtempo te oefenen en door te bewegen. Door de diversiteit aan oefeningen en de regelmaat ervaart u dat u uw dagelijkse activiteiten beter en vaak ook langer kunt uitvoeren.

Daarnaast kunnen wij desgewenst adviseren met betrekking tot een passende leefstijl, welke bijdraagt aan uw gezondheid en algehele conditie. Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid zorgt er voor dat u meer kunt genieten van de dagelijkse activiteiten. Dit levert een absolute gezondheidswinst op!

Merkbare voordelen:
- U voelt zich fitter
- U bent minder vaak benauwd
- U kunt uw ademhaling beter beheersen, waardoor bijv. hyperventilatie sneller onder controle is
- U ervaart een beter uithoudingsvermogen
- U kunt aan meer dagelijkse activiteiten deelnemen en deze langer volhouden
- U laat uw leven minder leiden door uw (benauwdheids)klachten
- U behoudt uw spierkracht

Sinds 2019 vindt vergoeding bij COPD plaats vanuit de basisverzekering vanaf de eerste behandeling. Hoe deze vergoeding voor u is, hangt af van een aantal criteria. Deze kunt u bespreken met onze fysiotherapeut of de longarts.

Open Whatsapp
1
Waarmee kunnen wij u helpen?
Stel uw vraag eenvoudig via Whatsapp.