header fysiotherapie almelo

     

Zwangerfit®

zwangerfit begeleiding voor en na de bevallingZwangerfit® is een cursus die gericht is op de actieve zwangere vrouw, die onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeute wil werken aan behoud van haar fitheid tijdens de zwangerschap. Het is bewezen dat een actieve leefstijl, ook tijdens de zwangerschap, de kans op lichamelijke klachten verminderd.

Zwangerfit® wordt op de dinsdagavond gegeven bij Fysio-Almelo. De actieve trainingen vinden in groepsverband plaats en en bestaan uit:

  • Diverse oefeningen en technieken gericht op zwangeren.
  • Algemene cardiotraining
  • Krachttraining

Tevens wordt er informatie gegeven over je zwangerschap en de veranderingen in je lichaam. Dit is een waardevolle aanvulling op het actieve deel van de cursus Zwangerfit®.

Zwangerfit® biedt ook de mogelijkheid om na je bevalling te komen trainen. Het doel van training na de bevalling is het werken naar een goede conditie en een goed herstel ! Het trainen kan vanaf 4 tot 6 weken na je bevalling weer worden opgepakt. In dit natraject is de aandacht met name gericht op het verbeteren van de conditie, het verminderen van de overtollige zwangerschapskilo’s, de goede opbouw qua buikspieroefeningen en het specifieke trainen van de bekkenbodem.

Deelname aan Zwangerfit® kan op elke gewenste moment in of na je zwangerschap. Er is geen sprake van training in vaste groepen of van een vastgestelde cursusduur.

Tijdstip:
dinsdagavond 19.00 – 20.00 uur Zwangeren
dinsdagavond 20.00 – 21.00 uur Mama’s