header fysiotherapie almelo

     

Vallen verleden tijd

valpreventie vallen verleden tijd“Per jaar belanden in Nederland ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij en dat kan veel minder”, zegt fysiotherapeute Marjon Stegeman van Fysio De Kolk aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Reden om samen met ergotherapeute Babet Wolthuis te gaan werken aan het voorkomen van valpartijen. 

Op basis van de door de Sint Maartenskliniek in Nijmegen ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde valtraining geven Marjon Stegeman en Babet Wolthuis een cursus onder de naam: Vallen verleden tijd.

De doelgroep is niet leeftijdsgebonden, want vallen komt in alle leeftijdscategorieën voor. Het gaat er om dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen in het bewegen en dan wordt men niet alleen actiever, maar ook gezonder en dat wordt als zeer positief ervaren.

De cursisten worden ingedeeld in kleinere groepen afhankelijk van de beperkingen zodat een evenwichtig sport en spel trainingsprogramma ontstaat. Denk daarbij aan de hindernisbaan die het dagelijkse leven nabootst zoals traplopen, hellinglopen, losliggende stoeptegels, draaien in een kleine ruimte, iets van een hoge plank pakken of bewegen in een drukke omgeving.
We hebben het cursuspakket ‘Vallen is verleden tijd’ opgedeeld in 10 wekelijkse cursussen met wisselende programma’s zodat een ontzettend mooi preventief programma is ontstaan waar iedereen iets aan heeft. Ook kan het programma individueel worden doorlopen naarmate de mindere belastbaarheid van het individu. Marjon Stegeman en Babet Wolthuis van Fysio De Kolk zijn hiervoor speciaal opgeleid.

Voor meer informatie kunt u zich melden bij de secretaresse van Fysio De Kolk