header fysiotherapie almelo

     

Kids Fit

Kinderen bewegen te weinig en worden steeds dikker. Steeds meer ouders geven aan dat ze hier iets aan willen doen, maar niet precies weten hoe. Wat is gezonde voeding voor kinderen, hoeveel calorieën moeten zij dagelijks tot zich nemen, hoe weet je of je kinderen voldoende bewegen, hoe stimuleer je ze om meer te bewegen en hoe kun je als ouder je kinderen coachen naar een gezonde leefstijl? En wat doe je als je kinderen te dik zijn? Al deze vragen komen aan bod tijdens deze leuke en leerzame cursus.

KidsFit is een beweegprogramma speciaal voor kinderen en hun ouders. De Kids Fit lessen bestaan uit specifieke fitness-, spel- en weerbaarheidstraining. Naast de lessen voor kinderen vinden er ook verschillende voorlichtingen plaats voor zowel de kinderen als de ouders.

Waarom is Kids Fit zo uniek?

De meeste sportlessen voor kinderen bestaan voornamelijk uit spelletjes en zijn niet doelgericht. Om echt iets te bereiken is een gericht programma nodig en is betrokkenheid van een van de ouders essentieel. Kids Fit is een gericht programma gebaseerd op drie principes: Voeding, Educatie en Training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd. De lessen worden gegeven door een speciaal opgeleide fysiotherapeut.

Voeding:

Er worden lessen gegeven over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes, maar ook lekkere recepten en tips voor feestjes en traktaties.

Educatie:

Tijdens speciale bijeenkomsten worden diverse onderwerpen behandeld met behulp van presentaties, een uitgebreid cursusboek, maar ook door middel van een kennisquiz en puzzels.

Training:

Naast deelname aan de KidsFit  lessen krijgen de kinderen ook opdrachten en oefeningen mee voor thuis. Met behulp van een stappenteller wordt het activiteitenniveau bijgehouden. Door middel van speciale Kids Fit testen worden de resultaten gemeten.

Voor wie is Kids Fit?

KidsFit is voor alle ouders en kinderen die een gezonde leefstijl aan willen leren. Dat maakt deze cursus bijzonder geschikt voor kinderen die bijvoorbeeld wat zwaarder zijn of hier aanleg voor hebben. De Kids Fit lessen zijn afgestemd op kinderen van de basisschool en ze worden bij de lessen naar leeftijd ingedeeld.

Hoelang duurt het Kids Fit programma?

Het Kids Fit programma duurt zes maanden, waarbij de kinderen twee keer per week een uur sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens de zes maanden vinden er verschillende voorlichtingen plaats door de diëtist, leefstijladviseur en fysiotherapeut. Tijdens de lessen worden de kinderen getest op vooruitgang door middel van speciale fitheidstesten.

Gezonde kinderen, fitte kinderen!

Neem voor meer informatie contact op met:

Loes van den Boogaard of Carin Strampel

Fysiotherapie Maardijk
Maardijk 27
7607KR Almelo
Tel: 0546-539140


n.b. elke gelijkenis met ieder ander kinderprogramma berust op toeval.